×

Men and Women arrangement: Cactusbakje maken € 25,00 p.p incl cactusbak

Tijdens een workshop leert u zelf een cactus oppotten en een cactusbakje maken.
Ook ontvangt u veel informatie over de verzorging van cactussen.

Onder het genot van een kopje koffie/thee en een plak van Oma's heerlijke kruidkoek luistert u naar de uitleg van de gastvrouw Anny Cactus. Daarna krijgen alle deelnemers per hand drie "pootvingers" aangemeten. Dit zijn rubberen vingers die de handen beschermen tegen de cactusstekels. Vervolgens gaat iedereen mee naar de kas om al het materiaal (3 cactussen, aarde, steentjes etc.) uit te zoeken. Voorts gaat een ieder, natuurlijk onder de bezielende leiding van Anny Cactus, aan de slag met het opmaken van de zelf meegebrachte of gekochte plantenbakjes of potten.

Aan de workshops kunnen ongeveer 5 tot 15 personen deelnemen en het duurt, afhankelijk van het aantal deelnemers, 2½ tot 3 uur.
Er zijn ook workshops voor kinderen (vanaf acht jaar). Zij leren alles samen met Anny Cactus over het zaaien en verzorgen. De kinderen maken een bakje met de plantjes die ze zelf mogen uitzoeken.

 

Tips bij het oppotten:

1. De ideale pot of schaal is laag (ongeveer 5 cm). Diepere potten of schalen kunnen ook maar dan komt er onderin de pot een laag geëxpandeerde vulkanische lava. Dit is nodig omdat de potgrond zo niet kan verzuren en de lava het teveel aan water kan opnemen en zuurstof afgeeft. Als een koperen pot wordt gebruikt moet er eerst een binnenbak van plastic in gemaakt worden want koper wordt verteerd door de zuren die in de potgrond zitten en dan vallen er gaten in de bak. In een zinken pot moet ook eerst een binnenbak van plastic komen omdat zink schadelijk is voor de planten. 


2. In de potten komt speciaal samengestelde cactusaarde. In de diepere potten of schalen eerst een laagje lava (zie punt 1). Afdekken met steentjes of gewoon scherp zand. De functie hiervan is dat de grond niet mag uitdrogen en dat de wortelhals zo beschermd wordt tegen te natte grond. En bovendien: het staat mooi!

3. De gouden regel voor de verzorging van succulenten (cactussen en vetplanten) is veel licht en matig met water. In de winter de planten rust geven en geen water. Wanneer de plant vlakbij de verwarming staat af en toe water geven. Voor cactussen is een speciale voeding samengesteld. Deze speciale voeding is bij Anny te koop.

Kosten € 25,00 p.p.

Informatie

Prijs: € 20,00 p.p.

Een greep uit het fotoalbum

Privacyverklaring | Copyright by Belevingspark Cactus Oase - Ruurlo | Created by