×

CactusOase in seniorenmodus

Anny en Bert van der Meer van Belevingspark CactusOase

“Wij gaan een tandje lager en noemen het de seniorenmodus.”

30 oktober 2022 laatste dag open .PARK WORDT OPGEHEVEN!!!

RUURLO – Is er opvolging gevonden voor Belevingspark CactusOase van Anny en Bert van der Meer aan de Jongermanssteeg in de Ruurlose buurtschap De Bruil? Dat was de grote vraag afgelopen periode in Ruurlo. Helaas is het antwoord daarop nee. Toch is het park met een scala aan bezienswaardigheden en belevingen binnenkort weer geopend voor het publiek. Weliswaar in aangepaste vorm. Vanaf 1 maart is het park namelijk alleen nog op zaterdag, zondag en woensdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. “We gaan een tandje lager. Wij noemen het de seniorenmodus”, zo verklaren de inmiddels 74-jarige Anny en 75-jarige Bert van der Meer.

Door Jan Hendriksen

 

Ondanks de inmiddels bijna twee jaar durende lockdownmaatregelen, waarin het park grotendeels gesloten bleef, kijken Anny en Bert van der Meer terug op een prachtige veertig jaar waar van 30 jaar in Ruurlo De Bruil een lange periode die ze met hun cactuskwekerij annex familie- en belevingspark beleefden. “Van het kweken van cactussen hebben we het bedrijf middels een familiepark de laatste jaren omgeturnd tot een belevingspark waarin cactussen nog steeds centraal staan maar waarin ook tal van andere bezienswaardigheden te bewonderen zijn.”  Anny verwijst hiermee onder meer naar de uitgebreide historische werktuigen- en gereedschappen-tentoonstelling van de Historische Vereniging Old Reurle, inclusief de nagebouwde en ingerichte dwarsdoorsnede van een authentieke Achterhoekse boerderij en een klaslokaal uit de jaren 1950.    Maar ook het modeltreinenspektakel van Spoorwegmodelbouwvereniging De Seinpaal met o.a. de Thomastrein en de Union Pacific die door een 400m² groot Mexicaans landschap rijden, en de Indian Art Gallery van wereldberoemd kunstenaar Jeroen Vogtschmidt zijn prachtige bezienswaardigheden binnen Belevingspark CactusOase waar kinderen ook volop aan hun trekken kunnen komen met allerlei arrangementen. “We hebben nog slechts een relatief klein assortiment cactussen. We verkopen géén grote cactussen meer, alleen nog een aantal soorten uit eigen kweek en kleine cactusjes (doorsnee pot 5,5 cm), die wij bij een bevriende cactuskweker inkopen”, zo verklaart Bert. 

 

Levenswerk

Het park is het levenswerk van Anny en Bert van der Meer. En dat laten ze niet zomaar los. Anny: “We hebben geen opvolging en mede door de huidige onzekere situatie diende zich in het afgelopen jaar ook geen potentiële koper aan.” In al die jaren, met als hoogtepunt 2019 toen er ruim twintigduizend bezoekers over de vloer kwamen, had het belevingspark niet over belangstelling te klagen. Landelijke media en bekende artiesten zoals Gordon kwamen over de vloer. De tijd dat het park gesloten is geweest hebben Anny en Bert gebruikt om eens goed na te denken over wat zijzelf nu wilden in de toekomst. Anny: “Ik heb mij verdiept in de moderne media en heb met onder meer YouTube, Facebook, Instagram en LinkedIn daarop volop ingezet. Heb daarvoor speciale cursussen gevolgd en zelfs enkele certificaten behaald.  Bert heeft het benodigde onderhoud uitgevoerd in de CactusOase. We zijn er dan ook weer helemaal klaar voor om open te gaan. We zullen met dezelfde passie en enthousiasme die men van ons gewend is verdergaan. Daarom hopen we jullie, jong en oud, vanaf 1 maart weer te ontmoeten om samen te genieten van onze unieke woestijn.”

 

Hartelijk

Bert van der Meer, geboren in Monster, leerde als tuinderszoon al heel vroeg de kneepjes van het vak. “Daarbij is Bert een autodidact. Wat zijn ogen zien, maken zijn handen. Hij vormt dan ook een perfecte combinatie met mij. We zijn nog steeds verliefd op elkaar”, zo verklaart Anny eveneens geboren in het Westland, namelijk in Wateringen. Zij heeft een rijke fantasie en doet alles met passie. Haar hobby is haar werk. Anny, beter bekend als Anny Cactus sluit jong en oud in haar hart. Menig bezoeker komt graag terug om te genieten van de spontane en hartelijke sfeer die ze creëert.  “Ik ben dan ook dankbaar dat ik dit mag doen. In mijn dromen hoopte en hoop ik nog steeds om samen met Bert hier zo lang mogelijk van onze passie te kunnen genieten. Terugkijkend op de afgelopen veertig jaar kan ik concluderen dat er ook dromen in vervulling zijn gegaan.”

 

Meer blogs

Een greep uit het fotoalbum

Privacyverklaring | Copyright by Belevingspark Cactus Oase - Ruurlo | Created by