×

Helna de Bruyn

 

 

Speciaal  voor de CactusOase heeft Helna dit leuke Indiaanse Gebarenspel bedacht. Kinderen die de opdrachten goed hebben uitgewerkt, ontvangen hiervoor een speciale oorkonde op naam.

Kijk op haar website www.wicaho.nl voor meer informatie

 

 

 

Helna kwam voor het eerst in Belevingspark  Cactus Oase, voor een bezoek aan de ‘Open Indian Art Gallary’  om kennis te maken met kunstschilder Jeroen Vogtschmidt en zijn  prachtige Indianen schilderijen in het echt te bewonderen.   Daarna heeft Helna een wandeling gemaakt door de Cactus Oase en was onder de indruk van wat Anny en Bert daar samen in de afgelopen jaren hebben opgebouwd.  Helna voelde zich direct thuis in de aangename en gezellige sfeer van de Cactus Oase. Helna ,  Anny ‘Cactus’  en Jeroen  blijken  de  onverklaarbare gevoelsband met Indiaanse volkeren te delen en ook de liefde voor de natuur  is een gezamenlijk raakvlak.  

Helna is kunstenaar in de ruimste zin van het woord. Uit niets ‘iets’ laten ontstaan zit in haar genen, dankzij haar creatieve ouders. Ze tekent, schildert, schrijft en fröbelt dan ook al vanaf haar vroege jeugd. Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit de natuur, dieren uit de Wildlife en Indiaanse volkeren.

 Helna’s  eerste kinderboek, met als hoofdpersoon Indiaantje Ponki, heeft ze in 2012  in eigen beheer op de markt gebracht. De titel luidt: Ponki ‘Alle bizons nog aan toe!’  Met zijn beste vriendje Pim de eekhoorn, beleeft PONKI  allerlei avonturen. De cover illustratie en de 25 illustraties in het boek heeft Helna  ook zelf geschilderd en getekend.

 

Anny was hierover zo enthousiast, dat ze Helna uitnodigde als extra gast deel te nemen aan de volgende ‘Open Indian Art Gallary’ om zo niet alleen haar boek, maar ook haar andere zelfgemaakte PONKI artikelen aan een breder publiek te presenteren.

 

Geïnspireerd door de dieren en een aantal voorwerpen uit haar boek, heeft Helna het kleurrijke PONKI memoryspel gemaakt. 25 kleine kleurrijke acrylverfschilderijtjes vormen hiervan de basis. De kaartjes worden bewaard in een door haar ontworpen en handgemaakt buideltje in Indiaanse stijl.

 

 

 

Daarna volgden de PONKI dromenvangers en ‘Praatstokken’ in vrolijke kleuren:

 

                 

    

          

 

Naast de PONKI dromenvangers en ‘Praatstokken’,  heeft Helna van Anny ook de ruimte gekregen permanent een aantal van haar schilderijen  tentoon te stellen.

 

 

 

 

 

De PONKI  dromenvangers,  ‘Praatstokken’ (met omschrijving van gebruik), en een aantal schilderijen van Helna (deze wisselen steeds) zijn het hele jaar door te zien en te koop in Belevingspark Cactus Oase.

 

Meer informatie over Helna en haar werk  kunt u vinden op haar website: www.wicaho.nl

 

 

 

Een greep uit het fotoalbum

Privacyverklaring | Copyright by Belevingspark Cactus Oase - Ruurlo | Created by