×

Indian Art Gallery

OPEN DAG ZONDAG 27 OKTOBER 2019 

WATERRITUEEL OP FEESTDAG INDIAN ART GALLERY

SPECIALE GAST:  JERRY THUNDERCLOUD MCDONALD

Wilt u eens een drumceremonie bijwonen,  luisteren naar traditionele muziek en zang of meedoen met een indiaanse dans? Kom dan op zondag 27 oktober a.s. naar Belevingspark CactusOase waar het 10-jarig bestaan van de Indian Art Gallery wordt gevierd. Een feestdag boordevol activiteiten voor jong en oud, mede dankzij Stichting De Kiva (www.dekiva.nl)  en Stichting Nanai (www.nanai.nl) die vanwege dit jubileum hun Native American Experience Day in de CactusOase houden.

Al 10 jaar en op grandioze wijze zorgt wereldberoemd kunstenaar en schrijver Jeroen Vogtschmidt ervoor dat er steeds weer nieuwe, originele en kleurrijke schilderijen te bezichtigen zijn in de Indian Art Gallery. Jeroen voelt zich hartstochtelijk verbonden met de oorspronkelijke Noord-Amerikaanse volkeren. Passievol zit hij dagelijks uren achtereen te schilderen om hun cultuur zo getrouw en gedetailleerd mogelijk vast te leggen. Ook de Kiva en de Nanai vinden het belangrijk om anderen kennis te laten maken met de geschiedenis, cultuur en de huidige situatie van deze Native  Americans.

Programma:

10.00 - 10.30 uur   Ceremoniële opening met een grote NCIV-drum. Hierbij wordt een

                                      waterritueel uitgevoerd. Heeft u een eigen drum, neem deze dan mee om op

                                      respectvolle wijze de ceremonie te ondersteunen.

12.00 - 13.00 uur   Traditionele zang en muziek door Jerry Thundercloud McDonald, lid van de

                                      Onondaga Nation.

16.00 - 17.00 uur   Jerry Thundercloud McDonald demonstreert enkele indiaanse dansen, waarna

                                      hij u van harte uitnodigt om mee te dansen.

Overige activiteiten:

*  Expositie Indianenschilderijen. Een mooie gelegendheid om bevlogen kunstenaar

    Jeroen Vogtschmidt te ontmoeten.

*  Live cooking met indiaanse recepten en hapjes.

*  Indiaanse markt met informatie, boeken, indiaans handwerk, native arts & crafts en

    traveling trading.

*  Kinderen kunnen een indianentooi met veertjes maken of het Gebarenspel spelen. Als ze de

    opdrachten goed hebben uitgewerkt ontvangen ze een mooie beloning.

 

De Native American Experience Day  vindt plaats in het voorste gedeelte van de CactusOase.

Dit gedeelte is gratis toegankelijk. Bezichtiging van het Cactuspark kost de normale entree.

Duizenden soorten cactussen e.a. planten, historisch boerenleven, vogels, cactuspiramide, modelspoor met Thomastrein enz. maken een bezoek, samen/alleen, zeker de moeite waard.

 

 

De wereldberoemde, erkende kunstenaar en schrijver Jeroen Vogtschmidt brengt nieuw werk voor de Indian Art Gallery in Belevingspark CactusOase.

Zijn originele, kleurrijke en gedetailleerde indianenschilderijen getuigen van een hartstochtelijke zielsverbondendenheid met de Noord-Amerikaanse indianen.

Iconen en Symbolen. De eerste gedachte gaat dan niet direct uit naar Belevingspark CactusOase. Toch is de link gauw gelegd. Sinds jaren besteedt de CactusOase aandacht aan het leven van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. In het voorste gedeelte van de CactusOase bevindt zich de Indian Art Gallery met originele, kleurrijke en gedetailleerde indianenschilderijen van de wereldberoemde kunstenaar Jeroen Vogtschmidt. Het kenmerk van de indiaanse cultuur is de verbondenheid met de natuur. Hiervoor gebruikten ze allerlei rituelen en symbolen, die tegenwoordig volop in de belangstelling staan. Cactussen worden ook symbolisch gebruikt. In de staat New Mexico (VS) bijv. geldt een Echinocereus als nationaal symbool. Sommigen nemen de kleur aan van de gesteenten rondom en vallen nauwelijks op in hun omgeving.

 

En Iconen?  Denk maar eens aan Geronimo en Sitting Bull. Zij worden gezien als iconen van het indiaanse verzet tegen de blanke kolonisatie.

 

De Indian Art Gallery is in het voorste gedeelte .

Dit gedeelte is gratis toegankelijk.

 

 

Op 26 januari 2019 zijn wij naar Western Experience in Den Bosch geweest, waar Jeroen ook stond met zijn prachtige schilderijen en zijn nieuwe boek!

 

 

 

Een greep uit het fotoalbum

Privacyverklaring | Copyright by Belevingspark Cactus Oase - Ruurlo | Created by