×

Indian Art Gallery

De wereldberoemde, erkende kunstenaar en schrijver Jeroen Vogtschmidt brengt nieuw werk voor de Indian Art Gallery in Belevingspark CactusOase.

 

Zijn originele, kleurrijke en gedetailleerde indianenschilderijen getuigen van een hartstochtelijke zielsverbondendenheid met de Noord-Amerikaanse indianen.

 

 

  

Iconen en Symbolen. De eerste gedachte gaat dan niet direct uit naar Belevingspark CactusOase. Toch is de link gauw gelegd. Sinds jaren besteedt de CactusOase aandacht aan het leven van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. In het voorste gedeelte van de CactusOase bevindt zich de Indian Art Gallery met originele, kleurrijke en gedetailleerde indianenschilderijen van de wereldberoemde kunstenaar Jeroen Vogtschmidt. Het kenmerk van de indiaanse cultuur is de verbondenheid met de natuur. Hiervoor gebruikten ze allerlei rituelen en symbolen, die tegenwoordig volop in de belangstelling staan. Cactussen worden ook symbolisch gebruikt. In de staat New Mexico (VS) bijv. geldt een Echinocereus als nationaal symbool. Sommigen nemen de kleur aan van de gesteenten rondom en vallen nauwelijks op in hun omgeving.

 

En Iconen?  Denk maar eens aan Geronimo en Sitting Bull. Zij worden gezien als iconen van het indiaanse verzet tegen de blanke kolonisatie.

  

 

De Indian Art Gallery is in het voorste gedeelte .
Dit gedeelte is gratis toegankelijk. 
Voor de Cactustuin betaald u de normale entreeprijzen.

 

 

 

 

Een greep uit het fotoalbum

Privacyverklaring | Copyright by Belevingspark Cactus Oase - Ruurlo | Created by