×

Spoorwegmodelbouwvereniging De Seinpaal

 

MODELTREINEN-SPEKTAKEL IN BELEVINGSPARK CACTUSOASE   2019

GRATIS TOEGANG TOT MODELSPOORBANEN

 

Zondag 13 oktober a.s. kunnen treinliefhebbers en anderen weer hun hart ophalen op de extra feestelijke rijdag van spoorwegmodelbouwvereniging De Seinpaal. Deze dag staat namelijk in het teken van het 25-jarig jubileum van de landelijke vereniging GrootSpoor-

Groep Nederland. Vanuit het hele land komen 40 à 50 leden van deze vereniging naar Ruurlo om hun LGB-treinen een unieke tocht te laten maken door het 400m² groot Mexicaans rotslandschap waar ook de Thomastrein en de Union Pacific rijden. Bijzonder zijn de

live-steam-locomotieven. Vanaf een verhoogd platform heeft u een fantastisch uitzicht over deze baan. Wellicht een mooie plek om tegelijkertijd even pauze te nemen, bijvoorbeeld onder het genot van een kopje koffie of overheerlijke chocolademelk met een lekker plakje zelfgebakken kruidkoek. Tevens zal er gereden worden op een speciaal hiervoor opgebouwde, eendaagse, grote LGB-Clubbaan.  De Seinpaalleden en de leden van de GrootSpoorGroep Nederland vertellen u graag meer over hun fascinerende hobby. Ook de andere modelspoorbanen zoals o.a. Cactus Canyon, Liechtborch en Neu-N-dorf zijn vol in bedrijf.  U kunt twee in aanbouw zijnde modelspoorbanen bezichtigen. De eerste is gebaseerd op de Rhätische Bahn in Zwitserland, die een volledig computergestuurde automatische dienstregeling heeft. De tweede, Big Thunder Mountain, is gebaseerd op de gelijknamige achtbaan in Disneyland Parijs. Bezienswaardig zijn ook de handgemaakte modeltrams, Märklintreinen,  Lego-treinen en huizen. Deze huizen zijn replica’s van bestaande huizen en het GOLS-station in Winterswijk. Heeft u nog LGB-materiaal nodig, dan kunt u terecht bij enkele verkoopstands. Kortom, er valt heel veel te zien en te beleven op deze spectaculaire rijdag.

 

Het voorste gedeelte waar de rijdag plaatsvindt is op zondag 13 oktober a.s. van 10.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk. Bezichtiging van het Cactuspark, dat voor jong en oud veel te bieden heeft, kost de normale entree. U kunt dan tevens genieten van o.a. duizenden soorten cactussen e.a. planten, historisch boerenleven, exposities, vogels, cactuspiramide met grafkelder en een westernstadje.

Sinds januari 2009 heeft de Seinpaal haar onderkomen in de CactusOase. Tijdens wekelijkse de clubavonden wordt door een aantal ledengewerkt aan de verschillende modelspoorbanen van de vereniging. De vorderingen en andere wetenswaardigheden zijn te vinden op  de website: www.deseinpaal.nl en op www.facebook.com/deseinpaal.

 

 


 Drie banen zijn tijdens openingstijden te bezichtigen. Twee van deze banen kunnen door de bezoeker in werking worden gesteld. 
Naast de twee modelbanen in de vitrines is er ook een grote LGB baan aangelegd in de Cactus Oase. Op deze baan van bijna 400m2 rijden 7 verschillende treinen door een Amerikaans landschap met cactussen. Eén van deze treinen is Thomas, een bekende bij de jongere treinliefhebbers.


Een aantal keren per jaar organiseert De Seinpaal een rijdag waarvoor gastrijders uit het hele land uitgenodigd worden. Die dag rijden de treinen de hele dag en zijn de modelspoorbanen vrij toegankelijk. Deze rijdagen zijn in het voorjaar 

 

Een greep uit het fotoalbum

Privacyverklaring | Copyright by Belevingspark Cactus Oase - Ruurlo | Created by